Brett ...
#4
Zdarzało mi się przesiarkować sok na starcie, tak że fermentacja nie chciała ruszyć, nawet po dodaniu drożdży. Ale zamiast tego, po 1-2 tygodniach pojawiała się pleśń. Ja sok na dolewki pasteryzuję i wlewam do worka. W ten sposób można go przechowywać bardzo długo, a dolewa się tyle ile akurat potrzeba.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-02-06 01:59 PM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-02-06 03:14 PM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-07 08:32 AM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-02-07 09:00 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-07 03:32 PM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-02-07 04:00 PM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-08 08:22 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-08 08:23 AM
RE: Brett ... - przez blackpowder - 2025-02-08 09:31 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-08 10:56 AM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-04-07 10:29 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-04-16 06:56 PM
RE: Brett ... - przez blackpowder - 2025-04-17 12:05 PM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-04-18 09:18 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-04-22 07:52 PM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-04-24 07:41 AM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-04-24 10:49 AM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-04-24 12:59 PM

Skocz do: