2025-02-07 04:00 PM
Ja cukier zawsze zagotowuję z odrobiną wrzątku..
Ale, moim zdaniem cukier, butelki i kapsle nie mają wpływu na infekcje... (pomijając przypadki w stylu - 99 butelek dobrych, 1 zakażona) - ale jak wszysko jest zakażone, to "czynnik zakaźny" jest w cydrze i czeka na odpowiednie warunki żeby się ujawnić...
PS. Sok najłatwiej zamrozić. Sok trzeba nalać do butelki PET po napoju w ten sposób, żeby nalać 95% objętości, następnie wycisnąć powietrze i zakręcić (chodzi o to, żeby było miejsce na zwiększenie objętości wody po zamarznięciu). I do zamrażarki.
Przechowywałem tak wiele razy różne soki, nawet w butlach 5 l po wodzie.
Ale, moim zdaniem cukier, butelki i kapsle nie mają wpływu na infekcje... (pomijając przypadki w stylu - 99 butelek dobrych, 1 zakażona) - ale jak wszysko jest zakażone, to "czynnik zakaźny" jest w cydrze i czeka na odpowiednie warunki żeby się ujawnić...
PS. Sok najłatwiej zamrozić. Sok trzeba nalać do butelki PET po napoju w ten sposób, żeby nalać 95% objętości, następnie wycisnąć powietrze i zakręcić (chodzi o to, żeby było miejsce na zwiększenie objętości wody po zamarznięciu). I do zamrażarki.
Przechowywałem tak wiele razy różne soki, nawet w butlach 5 l po wodzie.