pasteryzowanie cydru nagazowanego
#13
Dzięki Zbyszku za odpowiedź.

Tak cydr wytrawny leci. Po weekendzie opiszę dokładnie parametry i sposób działania.
Zdążyłem doczytać na innych forach to co tu napisałeś. Jak już się zorientowałeś zależy mi głównie na zapobieganiu FJM. Drożdży szlachetnych nie ubiję i to jest ok. Poprostu część cydru rozleję teraz na szybko, do spożycia, a część zasiarkuję i poczekam do października i rozleję z dosłodzeniem dopiero jak drożdże same się skończą. Wówczas powinno się to udać, że będzie cukier z dosłodzenia, i nie będzie niczego co miałoby go zjeść.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 12:26 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 01:13 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez ZbyszekTW - 2025-01-27 01:30 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-28 07:41 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 09:38 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 03:06 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 03:52 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:33 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:41 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:56 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-03-19 08:41 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez ZbyszekTW - 2025-03-19 08:51 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-03-19 09:33 AM

Skocz do: