2025-11-17 01:16 PM
Cześć.
Ten enzym SafizymKlar który użyłeś, to jest enzym o tym samym działaniu (wg opisu) co Lafazym CL.
Kiedyś też go używałem, ale ostatecznie wydaje mi się, że ten CL lepiej działa i jego używam.
Ja go stosowałem w różnych dawkach, łącznie z tym, że zwiększałem dawki do skutku tzn. sklarowania soku.
To co Ty zastosowałeś, 150%-200% bazowej ilości - to nie jest dużo, na pewno dawałem więcej.
Jak masz chęć, możesz spróbować np. na litrowych butelkach porównać dawkowanie i jego wynik.
U mnie było tak, że przy odpowiednio dużej dawce sok robił się w pełni klarowny.
Ten enzym SafizymKlar który użyłeś, to jest enzym o tym samym działaniu (wg opisu) co Lafazym CL.
Kiedyś też go używałem, ale ostatecznie wydaje mi się, że ten CL lepiej działa i jego używam.
Ja go stosowałem w różnych dawkach, łącznie z tym, że zwiększałem dawki do skutku tzn. sklarowania soku.
To co Ty zastosowałeś, 150%-200% bazowej ilości - to nie jest dużo, na pewno dawałem więcej.
Jak masz chęć, możesz spróbować np. na litrowych butelkach porównać dawkowanie i jego wynik.
U mnie było tak, że przy odpowiednio dużej dawce sok robił się w pełni klarowny.

