Wpadka przy keevingu
#3
Sok pozyskany z renety landsberskiej i antonówki półtorafuntowej (8+3,5 kg) Jabłka przechowywane około 3 tyg. (próba jodowa pokazała że bez skrobi) ale w dobrej kondycji bez "zmarszczek". Do demetylacji użyłem enzymu PME w ilości około 400 mikrolitrów na 8,5L soku (8 kropel z końcówki luer)
Z podgrzewaniem zaraz próbowałem na małej próbie - nic z tego. Poczekam jeszcze dobę i spróbuję zblendować z niewielką ilością soku z sokowirówki (bez pektyn) z dodatkiem chlorku wapnia.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Wpadka przy keevingu - przez blackpowder - 2020-10-24 08:42 AM
RE: Wpadka przy keevingu - przez Bartek - 2020-10-24 03:23 PM
RE: Wpadka przy keevingu - przez blackpowder - 2020-10-24 05:39 PM
RE: Wpadka przy keevingu - przez blackpowder - 2020-11-03 07:12 PM

Skocz do: