2024-02-07 11:43 AM
Trenuj technologię produkcji. Na razie na mniejszych partiach. Żeby sprawdzić, co działa, co nie, jaki daje efekt. Zobaczysz, że z jednego owocu można zrobić 4 skrajnie różne cydry/wina...
Cydrownia
|
2024-02-07 11:43 AM
Trenuj technologię produkcji. Na razie na mniejszych partiach. Żeby sprawdzić, co działa, co nie, jaki daje efekt. Zobaczysz, że z jednego owocu można zrobić 4 skrajnie różne cydry/wina...
2025-06-02 10:11 AM
Ktoś może wie jak koledze PijeBoLubie poszło?
2025-06-16 07:07 AM
Tego narazie nie wiemy, ale wiemy jak mi poszło!
![]() Otóż mój pomysł zdaje egzamin śpiewająco przy minimalnym nakładzie. Jak już wcześniej pisałem w różnych tematach najlepszym najtanszym sposobem na stabilizację jest naturalne nagazowanie w kegu i ciśnienieowe przelanie do kolejnego kega stabilizując po refermentacji siarką. a potem prosto podpinasz Keg do butli i nalewaka i zapominasz o butelkach. Ja przelewam do kegów dystrybucyjnych tj. o poj. 5-10 litrów, żeby długo nie stał napoczęty i już. Jak chcesz zabutelkować dla kogoś na gifta, czy do innego rodzaju dystrybucji to musisz swoje przy butelkach się odmodlić, ale schładzasz kega spuszczasz ciśnienie i rozlewasz przy butli CO - 20-40 butelek - posiedzisz kilka godzin i masz. Trochę się pieni, ale towar dostaniesz primasort. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|