Witajcie. Chcę zrobić pierwszy cydr, jestem uzbrojony w wiedzę ale chciałem się poradzić bardziej doświadczonych kolegów.
Kupiłem tani sok w Biedrze Riva. Jakość wiadoma. Chciałem zrobić z niego cydr w ramach testu. Niestety w pomieszczeniu mam cały czas temperaturę miedzy 22 a 25 stopni. Sama fermentacja (pewnie szybka) będzie przebiegała w takiej temperaturze a potem produkt finalny w zakapslowanych butelkach też będzie stał w takich warunkach. Chciałbym zaznaczyć, że nie oczekuję wybitnych walorów smakowych bardziej mam pytanie o temperaturę i czy warto robić w takich warunkach?
Kupiłem tani sok w Biedrze Riva. Jakość wiadoma. Chciałem zrobić z niego cydr w ramach testu. Niestety w pomieszczeniu mam cały czas temperaturę miedzy 22 a 25 stopni. Sama fermentacja (pewnie szybka) będzie przebiegała w takiej temperaturze a potem produkt finalny w zakapslowanych butelkach też będzie stał w takich warunkach. Chciałbym zaznaczyć, że nie oczekuję wybitnych walorów smakowych bardziej mam pytanie o temperaturę i czy warto robić w takich warunkach?