2021-09-20 12:37 PM
W 25 l. wiadrze umieściłem około 20 l. świeżo wyciśniętego soku.
Dodałem drożdże, oraz pożywkę. Po 3 dniach dodałem kolejną porcję pożywki.
Wiadro zaniosłem do piwnicy (temp. około 19-20 stopni Celsjusza).
Od tego czasu minęło 10 dni. Woda w rurce fermentacyjnej od początku stoi w miejscu.
Obecnie sok jest bardzo kwaśny, może lekko wytrawny. Blg 1.
Czy z tego cydru coś wyjdzie? Mogę zacząć butelkowanie?
Proszę o rady
Dodałem drożdże, oraz pożywkę. Po 3 dniach dodałem kolejną porcję pożywki.
Wiadro zaniosłem do piwnicy (temp. około 19-20 stopni Celsjusza).
Od tego czasu minęło 10 dni. Woda w rurce fermentacyjnej od początku stoi w miejscu.
Obecnie sok jest bardzo kwaśny, może lekko wytrawny. Blg 1.
Czy z tego cydru coś wyjdzie? Mogę zacząć butelkowanie?
Proszę o rady