2022-02-23 05:29 PM
Cześć,
chciałbym zmienić drożdże, których używam do fermentacji. Chciałem spróbować "wygranych" w 2021 roku (https://projektcydr.pl/blog/?p=4831) czyli Enoferm M1. Natomiast są z nimi dwa problemy. Pierwszy to dostępność, a drugi taki, że już nie są produkowane. I moje pytanie jest takie, czy ten sam szczep drożdży różnych producentów da ten sam efekt? Mam pewne zdanie, czysto teoretyczne. Chciałbym zapoznać się z opiniami innych forumowiczów, a najlepiej jakby znalazł się praktyk takiego zestawienia.
chciałbym zmienić drożdże, których używam do fermentacji. Chciałem spróbować "wygranych" w 2021 roku (https://projektcydr.pl/blog/?p=4831) czyli Enoferm M1. Natomiast są z nimi dwa problemy. Pierwszy to dostępność, a drugi taki, że już nie są produkowane. I moje pytanie jest takie, czy ten sam szczep drożdży różnych producentów da ten sam efekt? Mam pewne zdanie, czysto teoretyczne. Chciałbym zapoznać się z opiniami innych forumowiczów, a najlepiej jakby znalazł się praktyk takiego zestawienia.