Jakie polskie jabłka (odmiana, czas zbioru, czas zakupu, wygląd...) wybierać na cydr?
#38
Schładzam poniżej 10C, więc  faktycznie potrzebuje więcej CO2. Myślę też, że wysoka temperatura fermentacji powoduje, że wyjściowy cydr jest mniej nasycony. Naczytałem się o granatach więc do tej pory miałem stracha. Na logikę powinno puszczać na kapslu.
Mam jeszcze 5 innych partii cydru to porównam stopień nagazowania.

A na marginesie, jakiś czas temu kupiłem polecaną przez Ciebie The New Cider Maker's Handbook i stwierdziłem, że wiedzy i informacji na Projekt Cydr jest już zdecydowanie więcej Smile
Dobra robota dzięki, której oszczędziłem czas i uniknąłem błędów.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Jakie polskie jabłka (odmiana, czas zbioru, czas zakupu, wygląd...) wybierać na cydr? - przez Adam - 2019-08-01 08:53 PM

Skocz do: