Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie
#8
Wiele nie wniosę, ale może dam trop bardziej doświadczonym.
Robiąc "cydro-perry" (50/50) musiałem dokwasić produkt. Zdecydowaną część nastawu dokwasiłem cytryną i nic mnie tu nie zaskoczyło, ale ok 5L dokwasiłem sokiem z limonki. Limonka (wg. mnie) ma posmak "egzotyczny", a napitek z dodatkiem soku limonkowego smakował... jak woda spod ogórków kiszonych tyle że bez czosnku i kopru. Znajomym dawałem spróbować w "blind teście" to 90% wskazywało na "dziwną wodę z kiszonych ogórków".
Czy zakaziłem? Wątpię. Czy są jakieś drożdże, które dając aromat egzotyczny mogą kojarzyć się z kiszonkami?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie - przez kuneg - 2021-07-08 10:26 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-10 08:19 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-10 08:59 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-10 09:38 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-10 10:50 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-10 11:24 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-12 03:45 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez radoL - 2021-07-13 11:38 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-13 02:20 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez newrom - 2021-07-14 04:49 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-17 04:19 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-17 09:49 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-17 10:21 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-18 02:08 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez newrom - 2021-07-18 07:50 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-22 09:07 AM

Skocz do: