Kolory jednoodmianówek
#1
Sezon był wczesny i szybki, wszystko co miałem już przerobiłem - obecnie trwają fermentacje.
W tym roku skupiam się na jednoodmianówkach, chcę poznać poszczególne cydrowe odmiany.
Patrząc po kolorach, zapowiada się obiecująco!
   

Wśród damek kryją się dwa desery - ciekawy które to? Wink
Odpowiedz
#2
Stawiam na te jasne, że to desery.
Mów mi Małgorzato :)
Odpowiedz
#3
Ciekawe, że nawet te same odmiany świecą się różnymi tonami kolorów.
Na dole Kingston i/lub Dabinet?
Odpowiedz
#4
Różne odmiany Kingston Black, Tremlett's Bitter, Muscadet de Dieppe, na górze Frequin Rouge, Judeline (deserowa, te jasne).
Czasem kolor się różni w obrębie odmiany ze względu na inną dynamikę fermentacji - część jest z czystych keeving'ów, część ze śmieciami..
Odpowiedz


Skocz do: