2018-11-06 03:38 PM
No niestety, trochę przegapiłeś, ale to nie jest jeszcze najgorsze stadium. Zlej to jak najszybciej, tak żeby nie zaciągnąć tego kożucha.
I spróbuj.
To nie jest trujące - to też są drożdże, tylko takie.. mało korzystne
Jeśli będzie niedobre (octowo kwaśne, lub po prostu dziwne) - wtedy już nic nie poradzisz.
Natomiast jeśli będzie w porządku, to dosłodź do smaku i zabutelkuj.
Tylko musisz się liczyć z tym, że ta infekcja może wrócić w butelkach. Więc obserwuj, i jeśli na powierzchni zacznie tworzyć się błonka, to zrób imprezę i wypijcie to wszystko, albo zapasteryzuj.
I spróbuj.
To nie jest trujące - to też są drożdże, tylko takie.. mało korzystne
Jeśli będzie niedobre (octowo kwaśne, lub po prostu dziwne) - wtedy już nic nie poradzisz.
Natomiast jeśli będzie w porządku, to dosłodź do smaku i zabutelkuj.
Tylko musisz się liczyć z tym, że ta infekcja może wrócić w butelkach. Więc obserwuj, i jeśli na powierzchni zacznie tworzyć się błonka, to zrób imprezę i wypijcie to wszystko, albo zapasteryzuj.