Radtowanie psującego się cydru
#2
No niestety, trochę przegapiłeś, ale to nie jest jeszcze najgorsze stadium. Zlej to jak najszybciej, tak żeby nie zaciągnąć tego kożucha.

I spróbuj.
To nie jest trujące - to też są drożdże, tylko takie.. mało korzystne Wink

Jeśli będzie niedobre (octowo kwaśne, lub po prostu dziwne) - wtedy już nic nie poradzisz.
Natomiast jeśli będzie w porządku, to dosłodź do smaku i zabutelkuj.

Tylko musisz się liczyć z tym, że ta infekcja może wrócić w butelkach. Więc obserwuj, i jeśli na powierzchni zacznie tworzyć się błonka, to zrób imprezę i wypijcie to wszystko, albo zapasteryzuj.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Radtowanie psującego się cydru - przez wodzik - 2018-11-06 09:34 AM
RE: Radtowanie psującego się cydru - przez Bartek - 2018-11-06 03:38 PM
RE: Radtowanie psującego się cydru - przez wodzik - 2018-11-06 09:10 PM
RE: Radtowanie psującego się cydru - przez wodzik - 2019-01-18 12:18 PM

Skocz do: