2019-10-03 01:41 PM
Pytanie bardzo na czasie, bo właśnie zerwałem te jabłuszka
W zeszłym roku robiłem z nich cydr. Jedyne czym się wyróżnia to to że ma ładny różowy kolor, ma też taką trochę "różową" specyficzną nutę smakową. Ale niestety te jabłuszka nie mają żadnych innych ciekawych cech, nie wyróżniają się aromatem ani nie mają żadnych cierpko/gorzkich posmaków.
Z dostępnych u nas rajskich, podobno Golden Hornet jest ciekawą odmianą. Może w przyszłym roku będę miał jakieś owoce, chociaż na razie mi te jabłonki chorują.
W zeszłym roku robiłem z nich cydr. Jedyne czym się wyróżnia to to że ma ładny różowy kolor, ma też taką trochę "różową" specyficzną nutę smakową. Ale niestety te jabłuszka nie mają żadnych innych ciekawych cech, nie wyróżniają się aromatem ani nie mają żadnych cierpko/gorzkich posmaków.
Z dostępnych u nas rajskich, podobno Golden Hornet jest ciekawą odmianą. Może w przyszłym roku będę miał jakieś owoce, chociaż na razie mi te jabłonki chorują.