Cydr lodowy
#4
Grubość miazgi ma duże znaczenie. Najlepiej odciska się taka rzędu 0,5cm. Ale z mojego doświadczenia ma to głównie wpływ na łatwość wyciskania i całkowity uzysk, nie na gęstość/Blg.
Realny uzysk w małych ręcznych prasach to rzędu 0,5-0,6l soku z 1kg. Sporo można "docisnąć" z drugiego tłoczenia. Mocniejsze prasy dają 0,6-0,7l/kg i więcej.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cydr lodowy - przez mim889 - 2021-01-17 10:26 PM
RE: Cydr lodowy - przez Bartek - 2021-01-18 03:38 PM
RE: Cydr lodowy - przez Adam - 2021-01-25 10:22 AM
RE: Cydr lodowy - przez Bartek - 2021-01-25 10:52 AM
RE: Cydr lodowy - przez Adam - 2021-01-25 12:51 PM

Skocz do: