Keeving z pasteryzowanego soku
#11
Bardzo ładnie sklarowany sok. Czyli PME nadaje się również do użycia w sokach NFC. Wymrażanie podbije również kwasowość, proponuję oddzielić klarowny sok, dosłodzić zwykłym cukrem buraczanym, zaszczepić drożdże (bez wprowadzania zawiesin) i cierpliwie czekać na zafermentowanie trzymając nastaw w 10 0C.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-04 06:32 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez Bartek - 2022-01-05 01:28 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-05 02:15 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-05 05:41 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez Bartek - 2022-01-06 09:18 AM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-06 02:12 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-15 07:59 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez Bartek - 2022-01-15 08:13 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-17 02:13 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-17 05:11 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-18 11:24 AM

Skocz do: