Pytanie dot. klarowania
#2
W sumie to nie rozumiem dlaczego dodawałeś zol i żelatynę skoro cydr był klarowny? Po tej operacji masz koloidalny roztwór żelatyny w cydrze i filtr do kawy nie pomoże. Cierpliwości.
Jeśli nie chcesz mieć osadu z drożdży jak w przypadku metody refermentacji w butelkach, butelkuj cydr klarowny i nie dosładzaj cukrem.
Wtedy osad będzie minimalny ale i cydr słabo nasycony CO2 - bez bąbelków.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-12 09:28 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-13 12:29 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez Bartek - 2023-04-13 02:02 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-13 03:07 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-14 08:17 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-14 10:03 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-14 11:31 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-14 01:02 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-14 02:57 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez Bartek - 2023-04-17 06:34 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-17 08:52 AM

Skocz do: