Pytanie dot. klarowania
#9
Po sklarowaniu przede wszystkim spróbuj cydru, i ocenisz jak zmienił się smak i aromat i ile pozostało w nim tanin. Jeśli okaże się, że żelatyna zabrała garbniki to bym już nie siarkował tylko dosłodził i przetrenował refermentację w butelkach a potem może degorżowanie?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-12 09:28 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-13 12:29 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez Bartek - 2023-04-13 02:02 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-13 03:07 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-14 08:17 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-14 10:03 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-14 11:31 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-14 01:02 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez blackpowder - 2023-04-14 02:57 PM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez Bartek - 2023-04-17 06:34 AM
RE: Pytanie dot. klarowania - przez adrian26 - 2023-04-17 08:52 AM

Skocz do: