3 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 godzinę temu przez fezzes_pointer0s.)
@Bartek, odpisali, że niestety tylko we Francji dostarczają.
@szo, skoro zlewasz do stalowego KEGa, to mógłbyś nagazować leżakujący cydr butlą CO2 (tzw. force carbonation), to trwa kilka dni, a są i sposoby na nagazowanie w kilka minut. Wtedy mógłbyś skorzystać z zimowych miesięcy na rozlew i nie musisz się martwić o zaspane drożdże. No chyba, że force carbonation to jakieś faux pas w cydrownictwie, wtedy proszę o wyrozumiałość ;-)
@szo, skoro zlewasz do stalowego KEGa, to mógłbyś nagazować leżakujący cydr butlą CO2 (tzw. force carbonation), to trwa kilka dni, a są i sposoby na nagazowanie w kilka minut. Wtedy mógłbyś skorzystać z zimowych miesięcy na rozlew i nie musisz się martwić o zaspane drożdże. No chyba, że force carbonation to jakieś faux pas w cydrownictwie, wtedy proszę o wyrozumiałość ;-)