Enzym PME do keevingu i inne
#6
@Bartek, odpisali, że niestety tylko we Francji dostarczają.

@szo, skoro zlewasz do stalowego KEGa, to mógłbyś nagazować leżakujący cydr butlą CO2 (tzw. force carbonation), to trwa kilka dni, a są i sposoby na nagazowanie w kilka minut. Wtedy mógłbyś skorzystać z zimowych miesięcy na rozlew i nie musisz się martwić o zaspane drożdże. No chyba, że force carbonation to jakieś faux pas w cydrownictwie, wtedy proszę o wyrozumiałość ;-)
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Enzym PME do keevingu i inne - przez Bartek - 2024-06-06 07:03 PM
RE: Enzym PME do keevingu i inne - przez Bartek - 2024-08-25 10:31 PM
RE: Enzym PME do keevingu i inne - przez szo - 6 godzin(y) temu
RE: Enzym PME do keevingu i inne - przez Bartek - 5 godzin(y) temu
RE: Enzym PME do keevingu i inne - przez fezzes_pointer0s - 3 godzin(y) temu
RE: Enzym PME do keevingu i inne - przez Bartek - 3 godzin(y) temu

Skocz do: