2024-10-28 07:29 PM
Odnośnie kwasów i dokwaszania.
Czy masz jakieś dane na temat składu kwasów w soku jabłkowym? Czy to jest sam kwas jabłkowy, czy też są inne w znaczących ilościach?
I w efekcie, czy dokwaszać trzeba jabłkowym, czy można jakimś bardziej "stabilnym" .... ?
Ps. Ja na różnych trunkach trenowałem dokwaszanie kwasem jabłkowym, winowym i cytrynowym. Cytrynowy jest wg mnie najsmaczniejszy, taki żeśki i żywy.
Czy masz jakieś dane na temat składu kwasów w soku jabłkowym? Czy to jest sam kwas jabłkowy, czy też są inne w znaczących ilościach?
I w efekcie, czy dokwaszać trzeba jabłkowym, czy można jakimś bardziej "stabilnym" .... ?
Ps. Ja na różnych trunkach trenowałem dokwaszanie kwasem jabłkowym, winowym i cytrynowym. Cytrynowy jest wg mnie najsmaczniejszy, taki żeśki i żywy.