Nieudany keeving i wypalana beczka
#6
Odnośnie kwasów i dokwaszania.

Czy masz jakieś dane na temat składu kwasów w soku jabłkowym? Czy to jest sam kwas jabłkowy, czy też są inne w znaczących ilościach?

I w efekcie, czy dokwaszać trzeba jabłkowym, czy można jakimś bardziej "stabilnym" .... ?

Ps. Ja na różnych trunkach trenowałem dokwaszanie kwasem jabłkowym, winowym i cytrynowym. Cytrynowy jest wg mnie najsmaczniejszy, taki żeśki i żywy.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Nieudany keeving i wypalana beczka - przez Bartek - 2024-10-28 09:00 AM
RE: Nieudany keeving i wypalana beczka - przez szo - 2024-10-28 10:44 AM
RE: Nieudany keeving i wypalana beczka - przez Bartek - 2024-10-28 10:49 AM
RE: Nieudany keeving i wypalana beczka - przez Bartek - 2024-10-28 12:38 PM
RE: Nieudany keeving i wypalana beczka - przez szo - 2024-10-28 01:59 PM
RE: Nieudany keeving i wypalana beczka - przez ZbyszekTW - 2024-10-28 07:29 PM
RE: Nieudany keeving i wypalana beczka - przez Bartek - 2024-10-28 08:57 PM

Skocz do: