2024-11-28 08:36 PM
Mój też doszedł ( choć nie bez przygód ) Zastanawia mnie ten poziom cukrów. Producent podaje 70 Brix i poleca rozcieńczenie 6: 1 . Czy dobrze rozumuję że będzie wtedy 10 Brix? Coś mało...
Muszę w weekend porozcienczać i pomierzyć . Planuję zrobić jeden nastaw sam Dabinett dokwaszony kwasem jabłkowym i drugi mix z antonówką. Dosłodzę też część nastawów z Prince. Mam więc pytanie do lepszych matematyków: ile tego ustrojstwa trzeba dodać do 5l aby podnieść Blg o 1 stopień?
Muszę w weekend porozcienczać i pomierzyć . Planuję zrobić jeden nastaw sam Dabinett dokwaszony kwasem jabłkowym i drugi mix z antonówką. Dosłodzę też część nastawów z Prince. Mam więc pytanie do lepszych matematyków: ile tego ustrojstwa trzeba dodać do 5l aby podnieść Blg o 1 stopień?