2025-07-16 09:17 AM
Ta...
Równie dobrze można nagazować sok przy użyciu butli z CO...
Już podjąłem decyzję o próbie destylacji cydru i ponownej fermentacji - jak wyżej pisałem.
Tu najważniejsze zadanie, żeby zachować sok. Jak pisze Zbyszek potraktuje go siarką I zamknę w piwnicy na pół roku.
Potem cydr na palnik, mieszanie i ponowna fermentacja i jeszcze refermentacja przed rozlewem. Towar który wychodzi po destylacji jest bardzo dobry do dalszego użytku. Dalej świetnie pachnie. Tylko sprzęt trzeba przygotować, żeby nie przypalał i żeby wolniej podgrzewać do temperatury przerobowej.
Równie dobrze można nagazować sok przy użyciu butli z CO...
Już podjąłem decyzję o próbie destylacji cydru i ponownej fermentacji - jak wyżej pisałem.
Tu najważniejsze zadanie, żeby zachować sok. Jak pisze Zbyszek potraktuje go siarką I zamknę w piwnicy na pół roku.
Potem cydr na palnik, mieszanie i ponowna fermentacja i jeszcze refermentacja przed rozlewem. Towar który wychodzi po destylacji jest bardzo dobry do dalszego użytku. Dalej świetnie pachnie. Tylko sprzęt trzeba przygotować, żeby nie przypalał i żeby wolniej podgrzewać do temperatury przerobowej.