Polskie cydrownie rzemieślnicze - przegląd
#4
Ja próbowałem parę butelek z Chyliczek (w końcu to parę kilometrów ode mnie). Wrażenia mam... mieszane. Np. cydr z szarej i złotej renety nie był zły (choć mega wysoka kwasowość raczej nie będzie przeciętnemu konsumentowi odpowiadać), bardzo spodobał mi się cydr chmielony - super na lato, fajna kwasowość plus delikatna goryczka i aromaty z chmielu.
Niestety niektóre butelki (np. cydr zrobiony wyłącznie z odmiany Chopin) były po prostu wadliwy. Próbowałem też jeszcze jednego cydru od nich który w mojej ocenie nie nadawał się do picia, a na pewno nie nadawał się do sprzedaży (poza silnymi aromatami fermentacji i siarkowodoru czuć było tylko wysoki kwas).
Niestety nie próbowałem ich cydrów lodowych a to one zbierają najlepsze opinie.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Polskie cydrownie rzemieślnicze - przegląd - przez fantazyjny13 - 2021-06-18 10:46 AM

Skocz do: