WildApple czyli moje cydrowanie
#9
Kwas i jeszcze raz kwas!
A raczej mniej kwasu.
Posłodzony lekko erytrolem cydr (odpowiednikiem są ~4g cukru/L) zdecydowanie stał się lepszy i pijalny. Oczywiście słodycz nie niweluje kwaśnego smaku tylko wprowadza pewien balans. Dla erytrolu słodycz jest też jakby z boku smaku. 
Dobrym przykładem  balansu jest herbata z cytryną.
Może być mało kwaśna i mało słodka. Ale można dodać i dużo cytryny i cukru. I nie będzie to to samo.
Jako zwolennik cydrów wytrawnych zdecydowanie muszę celować w konkretne wartości kwasowości.
Z ewentualną, dopuszczalną (ratunkową) korektą, rzędu max. 2g cukru litr. Czy mam rację przekonam się za kilka miesięcy.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2019-12-17 04:08 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-01-17 11:52 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Bartek - 2020-01-18 08:43 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-01-19 02:37 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Bartek - 2020-01-19 09:27 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-01-25 01:47 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-02-09 09:13 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-02-09 09:27 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-02-15 12:03 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Bartek - 2020-02-16 09:59 AM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-02-22 02:00 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Bartek - 2020-02-22 02:49 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2020-02-22 07:35 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2021-01-12 11:34 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Bartek - 2021-01-13 08:47 AM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2021-01-14 02:04 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez newrom - 2021-01-14 09:30 PM
RE: WildApple czyli moje cydrowanie - przez Adam - 2021-01-15 11:04 AM

Skocz do: