II Konkurs Cydrów Domowych „Pomona 2019”
#9
Smile 
Brettus z Ignacowa?
Kiedy moje dwa pierwsze "cydry" nawet nie miały jeszcze 2 miesięcy, zażyczyłem sobie od znajomego na urodziny 
jakiś cydr w prezencie i przyniósł (w pełnej niewiedzy) właśnie Brettusa.
Odbyło się małe testowanie i większość (oprócz mnie) stwierdziła, że moje wynalazki są nawet lepsze niż śmierdziel ; ) Brettus (a jeden z cydrów to był w 70% soku z kartonu + wyciskany sok z jabłek Boskoop  Smile oczywiście bardzo lekko dosładzany ksylitolem).
To chyba trudny w piciu styl ale jest w nim coś ciekawego (co może docenia się po czasie).
Pewnie tak jak z niektórymi winami.
A większość lubi aby było niekwaśno, raczej słodko, gazowanie i pachnąco jabłuszkiem.

Inni zaś jarają się spoconą, brudną końska derką, siankiem i smrodkami wsi Wink

A może jakiś osobny temat, gdzie można by się dzielić wrażeniami na temat kupnych cydrów?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: II Konkurs Cydrów Domowych „Pomona 2019” - przez Adam - 2019-04-05 02:36 PM

Skocz do: