2021-10-04 04:04 PM
Kolejna mała ciekawostka wyjęta z krzaków.
Ciekawe zarówno jabłko, jak i samo drzewko. Bardzo aromatyczne, tłustawa skórka, kolor soku różowo-czerwony, pomiar ekstraktu: 55 [Oe] kc=28 g/L ale w smaku nie odczuwa się takiej ilości kwasu, można pożreć bez ścisku ślinianek. Głęboko wybarwione owoce bardzo ładnie prezentowały się na cienkich przewieszających się gałązkach. Może nada się do cydru w roli 'magic touch'.
Ciekawe zarówno jabłko, jak i samo drzewko. Bardzo aromatyczne, tłustawa skórka, kolor soku różowo-czerwony, pomiar ekstraktu: 55 [Oe] kc=28 g/L ale w smaku nie odczuwa się takiej ilości kwasu, można pożreć bez ścisku ślinianek. Głęboko wybarwione owoce bardzo ładnie prezentowały się na cienkich przewieszających się gałązkach. Może nada się do cydru w roli 'magic touch'.