2019-04-23 09:29 PM
Na 19 kg jabłek było 7.5 kg złotej ranety - więć może nie będzie tak strasznie
Raczej się zastosuję do pierwszego sposobu - jakoś pasteryzacja do mnie nigdy nie przemawiała - wszelkie wyroby z jabłek zmieniały mi pod jej wpływem smak. Dzięki za radę. Czyli następne kroki to:
Jeszcze jakieś 2 tygodnie burzliwej fermentacji.
Potem zlać na cichą (będę miał problem z naczyniem - bo do wyboru mam tylko obecny balon albo słój z biowinu 5l).
Potem duużo czasu, dosmaczenie i do butelek...
Raczej się zastosuję do pierwszego sposobu - jakoś pasteryzacja do mnie nigdy nie przemawiała - wszelkie wyroby z jabłek zmieniały mi pod jej wpływem smak. Dzięki za radę. Czyli następne kroki to:
Jeszcze jakieś 2 tygodnie burzliwej fermentacji.
Potem zlać na cichą (będę miał problem z naczyniem - bo do wyboru mam tylko obecny balon albo słój z biowinu 5l).
Potem duużo czasu, dosmaczenie i do butelek...