Enzym do keevingu
#1
Czy na naszym polskim rynku, można nabyć enzym PME (w ilośći rozsądnej do 1L)? Może ktoś z forum ma dostęp do preparatu typu Fructozym flot PL lub Pectinex smash i mógłby się podzielić? Chciałbym porównać stopień oczyszczenia moszczu przy keevingu z użyciem preparatu typu Pectopol pt-400 w o którym wiadomo tylko, że nie wiadomo ile w nim jest metyloesterazy, i preparatu z zadeklarowaną wysoką zawartością PME.
Odpowiedz
#2
Ja mam jeszcze zapas francuskiego enzymu, który w zeszłym roku kupiłem tutaj: https://www.arcafrin.fr/fabrication/clar...ion/cidre/

Mogę Ci podesłać trochę, na próbę.
Odpowiedz
#3
(2020-08-05 12:43 PM)Bartek napisał(a): Ja mam jeszcze zapas francuskiego enzymu, który w zeszłym roku kupiłem tutaj: https://www.arcafrin.fr/fabrication/clar...ion/cidre/

Mogę Ci podesłać trochę, na próbę.
Wielkie dzięki, odezwę się na e-mail.
Odpowiedz
#4
Mam ogłoszenie w sprawie enzymu PME do obróbki soku jabłkowego przy produkcji cydru tradycyjną metodą francuską czy jak się przyjęło mówić keeving'u. Jest to czysta pektynometyloesteraza o wysokim stopniu koncentracji (produkt firmy Erbslöh Geisenheim AG) trwałość minimum 3 Lata. Mogę podzielić się pewną ilością preparatu z użytkownikami forum. Użytkowników forum zainteresowanych eksperymentami z PME proszę o kontakt na e-mail.
   
Odpowiedz


Skocz do: