Fermentacja otwarta?
#1
Dzień dobry wszystkim. Z ciekawości postanowiłem zebrać dzikie jabłka i zrobić naturalny cydr bez drożdży. Nie sądzę, żebym wyciskał dużo soku z sokowirówki - może około 4-5 litrów. Myślałem o pozostawieniu soku w szklanym pojemniku, który można szczelnie zamknąć, ale nie mogę założyć śluzy. Moje pytania: Czy mogę zrobić otwartą fermentację z gazą? Jak długo zajmie zakończenie fermentacji? Czy mogę zamknąć pojemnik bez śluzy podczas fermentacji?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Fermentacja otwarta? - przez cydrpunk - 2020-10-09 04:08 PM
RE: Fermentacja otwarta? - przez blackpowder - 2020-10-10 12:14 PM
RE: Fermentacja otwarta? - przez cydrpunk - 2020-10-10 03:08 PM

Skocz do: