Miałem nie robić cydrów na dzikich drożdżach w tym sezonie, ale trafiłem ostatnio na bardzo fajny materiał na temat keevingu (link na forum), i poczułem się zainspirowany żeby ponownie spróbować 🙂
Więcej kwasu
4
Miałem nie robić cydrów na dzikich drożdżach w tym sezonie, ale trafiłem ostatnio na bardzo fajny materiał na temat keevingu (link na forum), i poczułem się zainspirowany żeby ponownie spróbować 🙂
W tym roku będzie klęska urodzaju! Patrzę na moje drzewa w ogródku i już dawno nie były tak obsypane owocami. Nawet jedno ze szczepień, które zrobiłem dwa lata temu – właściwie jedyne, które przeżyło z tego okresu – wygląda że będzie miało jabłuszka!
Właściwie to kto powiedział, że cydr robi się na jesieni?
Korzystając z ładnej pogody zajechałem na plac, patrzę… a tu goście z jabłkami stoją, skrzynki poukładane – dokładnie tak samo jak ich zostawiłem kilka miesięcy temu. Co najlepsze, nawet ceny są zbliżone, pomimo że trzeba je było przecież całą zimę przechować! Nie rozumiem trochę tego modelu biznesowego 😉
Dobrze! Zrobię kilka cyderków, akurat na jesień będą 🙂